Om prosjektet

Høgskolen i Bergen vil med Klimahuset skape en arena for praktiske øvinger og prosjekter, som et supplement til teoretisk undervisning.

Klimahuset skal både være et laboratorium og et synlig og tilgjengelig signalbygg for energieffektiv bygging.

Les mer om bakgrunnen for prosjektet.

1. november 2009

Status november 2009


Det ble gjennomført en forhåndskonferanse den 24.06.2009 med etat for byggesak i Bergen kommune for å kartlegge begrensninger og føringer og motta innspill.

I samarbeid med Rambøll Norge AS er romprogrammet definert og følgende skisser utarbeidet. Rambøll Norge AS er nå i gang med å forberede søknaden om rammetillatelse.

Klimahuset planløsning skal bestå av visnings- og møterom, laboratorium med verksted og sanitære fasiliteter. Bæresystemet og innervegger skal utformes slik at det ligger til rette for en enkelt å kunne gjøre endringer i fremtiden.

Visningsdelen skal orienteres mot øst og sør, dvs. mot veien og sjøsiden. Laboratoriumsdelen skal orienteres mot nord og vest.

Planløsning er vist i følgende skisse.



Prosjektering og oppføring Klimahuset

Bygget skal prosjekteres i tråd med aktuell forskningsstatus for energieffektiv bygging. For laboratoriedelen skal elementer kunne skiftes ut eller modifiseres. En mulighet vil være å lage et bæresystem som trekkes innenfor klimaskjermen, slik at f.eks. veggelementer lett kan skiftes.

Klimaskjermen skal oppføres med forskjellige konstruksjonsløsninger, både etablerte og nyutviklede, og utstyres med fuktsensorer, slik at den hygrotermiske oppførsel kan vurderes.

Videre utvikling av område rundt Klimahuset

Det foreslås å oppgradere det eksisterende verkstedbygget, slik at verkstedbygget og Klimahuset fremstår som et samlet enhetlig bygg. Verkestedbygget bør rehabiliteres i tråd med dagens forskningsstand for energieffektiv rehabilitering, og dermed gi et eksempel på fremtidsrettet rehabilitering.

Område rundt Klimahuset bør utvikles til å muliggjøre en offentlig tilgjengelig publikumsflate og skape en gangforbindelse til promenaden langs Puddefjorden.

Slik skissert i modellen, vil et utsiktspunkt i tilknytning til Klimahuset fremhevet både Klimahuset og promenaden langs Puddefjorden. Passasjen mellom Klimahuset og Høyteknologisenteret vil i første omgang skape forbindelsen til promenade langs Puddefjorden.

Plassen mellom vei og verkstedsbyggets østside vil kunne utvikles til en offentlig tilgjengelig ”Klimaplass”.

0 comments:

Legg inn en kommentar

 

Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com | Free Blogger Templates created by The Blog Templates