Om prosjektet

Høgskolen i Bergen vil med Klimahuset skape en arena for praktiske øvinger og prosjekter, som et supplement til teoretisk undervisning.

Klimahuset skal både være et laboratorium og et synlig og tilgjengelig signalbygg for energieffektiv bygging.

Les mer om bakgrunnen for prosjektet.

23. oktober 2009

Bergen kommune


Gjennom handlingsprogrammet for Framtidens byer er et det igangsatt et samarbeid mellom Bergen kommune, Husbanken og de aktuelle kompetanse- og undervisningsmiljøene i Bergen.

Målet er gjennom dette samarbeidet så raskt som mulig å koordinere - og utvikle et faglig sterkt kunnskapsmiljø som et nav og en motor i det omfattende utviklingsarbeidet som byggebransjen i vår region står overfor.

Når både Universitetet i Bergen, Høgskolen i Bergen og Bergen Arkitekt Skole nå ser en mulighet til å samarbeide innenfor det nye klimasentret - ligger det til rette for en forholdsvis rask løsning på både lokalisering og etablering av et første aktivt fagmiljø, både for informasjon, rådgiving, undervisning og prosjektutvikling.

Et samarbeid om finansiering av en basisdrift av dette sentret kan sikre kontinuitet og gjøre senteret utviklingsdyktig og muliggjøre videre utvikling ved inntektsgivende prosjektarbeid.

Innenfor kort tid vil de aktuelle samarbeidspartene i Bergen søke å videreutvikle og konkretisere disse første ideene som har vært lansert.

At det nye Klimasentret har gode muligheter for videreutvikling innenfor eksisterende vegger, gjøre disse tankene meget aktuelle.

0 comments:

Legg inn en kommentar

 

Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com | Free Blogger Templates created by The Blog Templates