Om prosjektet

Høgskolen i Bergen vil med Klimahuset skape en arena for praktiske øvinger og prosjekter, som et supplement til teoretisk undervisning.

Klimahuset skal både være et laboratorium og et synlig og tilgjengelig signalbygg for energieffektiv bygging.

Les mer om bakgrunnen for prosjektet.

23. oktober 2009

Universitetet i Bergen, Geofysisk institutt


Geofysisk institutt ved UiB driver sammen med Værvarslinga på Vestlandet omfattende solstrålingsmålinger og andre meteorologiske målinger på taket av instituttbygget og i hagen sør for instituttbygget. Slike lange måleserier av det ytre miljø er nyttige for forståelse av klimahusets energibudsjett.

Meteorologer tilknyttet instituttet har lang tradisjon for å bistå arkitekter og utbyggere med grunnkunnskaper i lokal- og mikro-meteorologi inkludert stråling. Klimaforskningen ved UiB og Unifob gjennom Bjerknessenteret er også knyttet til Geofysisk institutt. Et klimahus i nærhet til disse fagmiljøene vil kunne legge grunnlag for utvidet samarbeid med Høgskolen i Bergen bl.a. om klimatilpasset plassering og utforming av bygninger.

Fagmiljøene innen klimaforskning og energiforskning ved UiB gir helhjertet tilslutning til planene. Klimahuset vil også gi et attraktivt tilskudd til møteromskapasitet i området.

0 comments:

Legg inn en kommentar

 

Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com | Free Blogger Templates created by The Blog Templates